søndag 14. mars 2010

Ingen kan hjelpe alle...

Ettermiddagsaktivitetene på Lovsanghjemmet er et hverdagstilbud for barn og ungdom fra slummen. Her kan de delta på engelskundervisning, musikkundervisning, data, lek og moro. For de som deltar der fast blir det et lite grunnlag for videre skolegang. Her får de også et friminutt fra elendighetene i slummen, og de møter folk som gir de den oppmerksomheten de trenger og som er glad i de.

Å delta på ettermiddagsaktivitetene vil ikke si at en automatisk kommer seg ut av slummen og får et bedre liv. For mange av ungdommene er fristelsen til letttjente penger gjennom salg av narkotika, salg av kroppen sin og gambling for stor, og de dropper derfor å gjøre den innsatsen som må til for å få seg ordentlig utdanning. For mange av barna som deltar på ettermiddagsaktivitetene blir det ikke drømmeframtiden. Men for noen av barna betyr hjelpen de får på aktivitetene at livet de sitt tar en ny vei. For noen er ettermiddagsaktivitetene løsningen. Og disse som da kommer seg ut av livet i slummen blir fort et forbilde for de som fortsatt har en sjanse til å komme seg ut. Så selv om det kanskje bare er 10 av 300 som får en bedre framtid er det bedre enn ingen. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Det finnes håp i de mørke gatene, og man finner det i mange av barna som deltar på ettermiddagsaktivitetene.

2 kommentarer:

  1. Hei! Eg er ein av Hald-elevane som var i Bangkok i fjor, og som sjølvsagt fylgjer med på bloggen din :) Og fytti, du er flink å skrive, altså! Men eg lurer litt på om du kunne lagt ut bilete av leiligheten de bur i, for vi fekk aldri sett den ferdig... Men berre viss du vil, sjølvsagt! :) Håpar de har det kjemmmmpefint den siste tida!

    SvarSlett
  2. Godt for barna at de har deg, Siri!
    <3 Inger

    SvarSlett